• page_banner

Rintangan Kimia

Umume dingerteni manawa pipa lan fittings ing bahan termoplastik digunakake ing industri ing endi cairan cairan lan gas sing korosif mbutuhake bahan konstruksi bermutu, kanthi resistensi korosi sing apik banget. Bahan-bahan stainless steel, baja dilapisi, kaca lan keramik asring diganti kanthi bahan termoplastik, kanggo njamin keamanan, keandalan lan keuntungan ekonomi ing kahanan operasi sing padha.

Serangan Kimia ing Thermoplastics & Elastomer

1. Pembengkakan polimer ana nanging polimer bali menyang kondisi asale yen bahan kimia kasebut dicopot. Nanging, yen polimer duwe bahan senyawa sing larut ing bahan kimia, sifat polimer kasebut bisa diganti amarga ngilangi bahan iki lan bahan kimia kasebut dhewe bakal terkontaminasi.

2. Resin dasar utawa molekul polimer diganti karo crosslinking, oksidasi, reaksi substitusi utawa scission chain. Ing kahanan kasebut polimer ora bisa dipulihake kanthi ngilangi bahan kimia kasebut. Tuladha jinis serangan ing PVC yaiku aqua regia ing 20 ° C lan gas klorin basah.

Faktor sing mengaruhi Resistensi Kimia

Sawetara faktor bisa mengaruhi tingkat lan jinis serangan kimia sing bisa kedadeyan. Iki yaiku:

• Konsentrasi: Umumé, tingkat serangan mundhak kanthi konsentrasi, nanging ing pirang-pirang kasus ana level ambang ing ngisor iki sing ora ana efek kimia sing penting.

• Suhu:Kaya kabeh proses, tingkat serangan saya mundhak nalika suhu mundhak. Maneh, suhu ambang bisa uga ana.

• Periode Kontak: Ing pirang-pirang kasus, tingkat serangan alon lan pinunjul mung karo kontak sing tetep.

• Stres: Sawetara polimer sing ngalami stres bisa ngalami serangan sing luwih dhuwur. Umume PVC dianggep relatif ora sensitif marang "korosi stres".

Informasi Resistensi Kimia