• page_banner

Properti Material

Vinidex nyedhiyakake informasi babagan properti material supaya para insinyur lan desainer bisa nemtokake produk kanthi bener kanggo aplikasi sing diwenehake.

Sipat material kalebu sipat fisik kayata kapadhetan lan bobot molekul, sifat listrik lan termal lan sifat mekanik. Sipat mekanik, sing umume diukur nggunakake tes standar, nggambarake reaksi bahan menyang beban sing ditrapake lan kalebu sifat kayata kekuatan, kemuluran, kekuwatan pengaruh lan kateguhan.

Properti material bisa tetep utawa bisa gumantung karo siji utawa luwih variabel. Bahan plastik viscoelastic lan duwe sifat mekanik sing gumantung karo wektu lan suhu muat. Mula, pipa plastik, sing mbutuhake umur jasa dawa, dirancang kanthi basis jangka panjang tinimbang sifat mekanik jangka pendek.